shazcollection
shazcollection
By: shazcollection shazcollection

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 30-Dec-2006 07:14 Email | Share | Bookmark
TIPS SOLEKAN MATA

Untuk solekan mata yang menarik pada majlis perkahwinan, pertunangan atau makan malam. Seeloknya anda memastikan penjagaan mata merupakan satu rutin harian anda. Pastikan anda mendapat tidur dan minuman yang cukup.

Mata yang merah dan sembab akan menyebabkan anda menjadi perhatian tapi pada keadaan yang agak memalukan anda. Terdapat beberapa tips yang boleh kita kongsikan bersama...Mata merah.
Gunakan titisan mata untuk menghilangkan masalh ini. Pastikan titisan mata yang anda gunakan adalah dari jenis yang biasa anda pakai, untuk mnegelakkan iritasi jika anda bertukar kepada produk yang lain.

Mata Sembab
Gunakan hirisan timun atau bag teh yang sejuk untuk meredakan mata yang sembab. Kesan penyejukkan akan dapat meredakan bengkak yang anda hadapi.

Kalis Air.
Gunakan mascara yang kalis air, jenis ini tahan lebih lama dan tidak comot bila terkena airmata.
Jika anda tidak sukakan keadaan nya yang agak keras, gunakan satu lapis mascara biasa dan satu lapis lagi jenis kalis air untuk mencantikkan mata anda.

Celak Mata, @ Eyeliner

Charcoal, navy, atau mahogany adalah pilihan yang terbaik untuk trend masakini. Hitam dan Coklat nampak lebih biasa kini terutamanya jika majlis diadakan pada waktu siang (bukan majlis makan malam).

Pembayang Mata

Pembayang warna putih boleh digunakan sebagai highlighter pada tulang atas mata bagi kulit yang cerah , manakala rona peach dan vanilla akan nampak lebih anggun bagi yang berkulit lebih gelap.

Membentuk Kening
Bentukkan kening anda menggunakan pensil warna yang sepadan dengan bulu kening untuk kesan lebih dramatik.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net